На 16.02.2024 г. ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” с. Челопеч откри официално сезона на училищните кръгове на Четиринадесетото Национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee 2024!
Еуфория в жълто, силни емоции и пролетен дух изпълниха актовата зала на ОУ Челопеч.
Настроението бе приповдигнато от ВГ “Челопешка чучулига” и второкласниците с техния танц на пчелите.

Гости на събитието бяха инж. Алекси Кесяков - кмет на община Челопеч, г-жа Валя Завялова - програмен директор на Фондация “Корпус за образование и развитие- КОРПлюС”, г-жа Елена Хаджисотирова - Програмен експерт на “Фондация Америка за България”, г-н Ерик Брасил - Аташе по културните и образователните въпроси от Посолството на САЩ, г-жа Ивета Фотева-Мончева - специалист „Връзки с обществеността“ към „Дънди Прешъс Металс“ Челопеч, г-жа Анастасия Димитрова - преподавател по английски език в ЧПГЧО Челопеч и диктор на състезанието в предишни издания, г-н Димитър Цеков - програмен директор Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“, Гергана Янева и Анна Русева - организатори на състезанията.

Г-жа Нонка Бантова, част от компетентното жури, и всички официални гости пожелаха успех на участниците в състезанието. Неуморните пчелички се представиха достойно след месеци на усърдна работа под ръководството на г-жа Делина Златанова. Състезателите бяха подкрепени и от своите учители, родители и съученици.

Победителят в Spelling Bee JUNIOR, Явор Плахов от 4а клас и неговата подгласничка Габриела Георгиева от 4б клас, преминаха 15 рунда в оспорвана надпревара. Шампион в прогимназиален етап стана седмокласничката Божидара Георгиева, а почетното второ място зае шестокласникът Борил Стоичков. Двамата стигнаха до 10-ти рунд.
За положените усилия и отличното си представяне, всички участници получиха грамоти и награди, осигурени от специалните гости на събитието - екипа на състезанието, „Дънди Прешъс Металс“ Челопеч и община Челопеч.

Пожелаваме успех в следващия етап на четиримата шампиони и поздравяваме всички участници за достойното представяне! Благодарим за подкрепата и съдействието на учениците на ЧПГЧО Челопеч и бивши възпитаници на ОУ Челопеч - Стояна Гуглева - национален финалист в Spelling Bee 2018, Ивайла Панова - трикратен победител в училищните кръгове и Наско Фотев с призово място в ежегодното състезание по творческо писане на английски език 2024г. Продължавайте да покорявате върхове!

Специални благодарности изказваме към г-жа Завялова и целия екип за оказаната чест да открием седмицата на училищните състезания в Spelling Bee 2024.
Искрено благодарим на ръководството и екипите на ДПМ Челопеч и община Челопеч за това, че подкрепят от сърце всяка инициатива на ОУ Челопеч!