ПРИВЕТСТВЕНО СЛОВО НА ДИРЕКТОРА НА ОУ „СВ.СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“, С.ЧЕЛОПЕЧ
24 МАЙ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ПОЧИТАНИТЕ ПРАЗНИЦИ, НЕ САМО ОТ ХОРАТА, КОИТО ИМАТ ПРОФЕСИОНАЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ОБРАЗОВАНИЕТО И КУЛТУРАТА, НО И ОТ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ! ТОЙ Е ИЗРАЗ НА ПОЧИТТА НИ КЪМ ЦЕННОТО БОГАТСТВО, КОЕТО СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ СА НИ ЗАВЕЩАЛИ! СИЛАТА НА ДУХОВНОСТТА Е КРЕПИЛА НАРОДА НИ В ТРУДНИ МОМЕНТИ И ПОРАДИ ТОВА, НА ТАЗИ ДАТА, ГОРДО СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ ОКОЛО ЕЗИКА, ПИСМЕНОСТТА И ВЯРАТА! ВСЕКИ БЪЛГАРИН ТРЯБВА ДА ДАДЕ СВОЯ ПРИНОС В ОПАЗВАНЕТО И ОБОГАТЯВАНЕТО НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО НА ДЕДИТЕ НИ, В ПРЕДАВАНЕТО НА СИЛАТА НА ЧЕТМОТО И ПИСМОТО НА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЯ!
ВСЯКА ГОДИНА НА ТОЗИ ДЕН, НАШЕТО УЧИЛИЩЕ ПРАЗНУВА ДВОЕН ПРАЗНИК, ЗАЩОТО ДОСТОЙНО НОСИ ИМЕТО НА СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ, А УЧИТЕЛИТЕ С МНОГО ТРУД ПОДДЪРЖАТ ПЛАМЪКА НА ЗНАНИЕТО! СЪДБАТА НИ ПОСТАВИ ПРЕД ОГРОМНО ИЗПИТАНИЕ- ИЗВЪНРЕДНАТА СИТУАЦИЯ, В КОЯТО СЕ НАМИРА ЦЯЛ СВЯТ.
ДНЕС УЧИЛИЩНИЯТ ДВОР Е ПУСТ, КОРИДОРИТЕ- ПРАЗНИ, А КЛАСНИТЕ СТАИ- ЗЛОВЕЩО САМОТНИ. УЧИЛИЩЕТО Е ТИХО. НО ДНЕС СМЕ ПО-ОБЕДИНЕНИ ОТ ВСЯКОГА! ЗНАЕМ, ЧЕ КОГАТО ОБСТОЯТЕЛСТВАТА ГО ПОЗВОЛЯТ, ОТНОВО ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ ЗАЕДНО- ДОРИ С ПОВЕЧЕ ХЪС И МОТИВАЦИЯ ОТ ПРЕДИ! ВЪПРЕКИ НЕТРАДИЦИОННОТО ЧЕСТВАНЕ НА ПРАЗНИКА, ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОТБЕЛЯЗАН ПОДОБАВАЩО. НИЩО НЕ МОЖЕ ДА ИЗМЕСТИ РЕАЛНОТО НИ ПРИСЪСТВИЕ, НО НАШИТЕ ПРЕКРАСНИ УЧИТЕЛИ, УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ, СА ПОДГОТВИЛИ МНОЖЕСТВО ИНИЦИАТИВИ, С КОИТО СЛЕД МАЛКО ЩЕ ВИ ПОЗДРАВЯТ! НЕКА СЕ ЧУВСТВАМЕ ГОРДИ, ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАМЕ ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА СВЕТИТЕ БРАТЯ! ВЪПРЕКИ ТРУДНОСТИТЕ, ЗАЕДНО УСПЯХМЕ ДА СЕ СПРАВИМ! НИКОГА УЧИТЕЛИТЕ НЕ СА БИЛИ ТОЛКОВА ПОДКРЕПЯНИ И ЦЕНЕНИ ОТ СЕМЕЙСТВАТА НА НАШИТЕ УЧЕНИЦИ. РОДИТЕЛИТЕ СЕ ПРЕВЪРНАХА В ПОМОЩНИК-УЧИТЕЛИ И НЕ СПИРАТ ДА СЪДЕЙСТВАТ НА ДЕЦАТА СИ В ИМЕТО НА ОБЩИЯ УСПЕХ. ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЩЕ ОСТАВЯТ СВОЯТА СЛЕДА В ИСТОРИЯТА, НО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИЗВЛЕЧЕ СВОЯТА ПОУКА. ДИГИТАЛНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, КОИТО ДО СЕГА БЯХА СЧИТАНИ ЗА МИНУС ОТ ОБЩЕСТВОТО , ДНЕС ПОМОГНАХА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ПРОЦЕС. ТВЪРДЕШЕ СЕ, ЧЕ ДИГИТАЛНИТЕ УСТРОЙСТВА ИЗМЕСТВАТ КНИГИТЕ И ИНТЕРЕСА НА УЧЕНИЦИТЕ В ДРУГА ПОСОКА, НО СЕГА ВИЖДАМЕ, ЧЕ С ТЯХНА ПОМОЩ МОЖЕМ ДА ПОВИШИМ ГРАМОТНОСТТА НА ВЪЗПИТАНИЦИТЕ НИ.
СКЪПИ УЧИТЕЛИ, СЛУЖИТЕЛИ НА УЧИЛИЩЕТО, УЧЕНИЦИ,РОДИТЕЛИ, РАДЕТЕЛИ НА БЪЛГАРСКОТО СЛОВО, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ ДОКАЗАХМЕ,ЧЕ КОГАТО РАБОТИМ В ЕКИП , МОЖЕМ ДА СЪТВОРИМ ЧУДЕСА ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНОТО ДЕЛО В ЧЕЛОПЕЧ, ЗА ПРОСПЕРИТЕТА НА НАШЕТО ПРЕКРАСНО УЧИЛИЩЕ И ЗА СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ НА НАШИТЕ ДЕЦА! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК! С ГОЛЯМА ПРИЗНАТЕЛНОСТ БЛАГОДАРИМ НА ИНЖ. АЛ. КЕСЯКОВ- НАШИЯ МНОГОУВАЖАВАН КМЕТ, НА Г-ЖА РОСИЦА ИВАНОВА- НАЧАЛНИК НА РУО СОФИЯ РЕГИОН, НА ИНЖ. ДРАГОМИР ДРАГАНОВ- ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ЕЛАЦИТЕ МЕД АД И НА Г-ЖА МИЛЕНА ДАМЯНОВА-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА В 44-ТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РБ., ЗА ТОПЛИТЕ ДУМИ И ИСКРЕНИ ПОЖЕЛАНИЯ В ПОДНЕСЕНИТЕ ПОЗДРАВИТЕЛНИ АДРЕСИ! ОТ ИМЕТО НА ЦЕЛИЯ ЕКИП НА УЧИЛИЩЕТО, ИЗКАЗВАМ БЛАГОДАРНОСТ КЪМ ВСИЧКИ, КОИТО НИ ПОМАГАТ И ПОДКРЕПЯТ В ТЕЗИ ТЕЖКИ МЕСЕЦИ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИ!